dijous, 2 de desembre de 2010

HOAX: Bill Gates reparteix la seva fortuna

Considerat la segona persona més rica del planeta (quina serà la primera) en aquest rumor ens fan creure que Bill Gates, fundador de Microsoft, pensa repartir la seva fortuna entre totes les teves amistats només reenviant correus:

Inici del rumor:

Asunto: COMO SEA VERDAD NOS FORRAMOS 

Hola a todos,    

Generalmente nunca envío mensajes de este tipo, pero este me lo envía una buena amiga abogada y creo que es una oportunidad muy interesante. Ella me dice que esto funcionará. ¡Después de todo no tenemos nada que perder!
 
    Me dice: Soy abogada y conozco la ley. Esto es cierto. No se confundan AOL e INTEL mantendrán sus promesas por miedo a ser imputadas por la justicia y hacer frente a una sanción multimillonaria en dólares, parecida a la de Pepsi Cola contra General Electric no hace mucho.
 
    Queridos amigos no os toméis esto a broma. Bill Gates (Propietario de Microsoft), esta compartiendo su fortuna. Si no hacéis caso de este mensaje, os arrepentiréis. Windows sigue siendo el programa mas utilizado, Microsoft y AOL están haciendo una experiencia enviando este mensaje electrónico (e-mail beta test) Cuando envíen este mensaje electrónico (e-mail) a sus amigos, Microsoft os puede despistar si sois utilitarios de Microsoft Windows durante 2 semanas.     Por cada persona que envié este mensaje, Microsoft le pagara 245 EUROS.
 
    Por cada persona a la que tú mandes este mensaje y lo reenvíe a otras personas, Microsoft le pagara 243 EUROS.
 
    Por cada tercera persona que lo reciba, Microsoft le pagará 241 EUROS
 
    Dentro de 2 semanas, Microsoft, tomara contacto contigo para confirmación de tu dirección y te enviará un cheque.  

  Sinceramente, 

Charles. Bailey General Manager Field Opérations    
 1-800-842-2332  1-800-842-2332 Ext. 1085 or     
 904/245-1085  904/245-1085 or RNX 292-1085
 
    Pensaba que esto era un fraude, 2 semanas después de recibir este mensaje electrónico (e-mail) y después de enviarlos, Microsoft se puso en contacto conmigo para ratificar mi dirección y recibí un cheque de 24.800 EUROS.   

  Tienes que enviarlo antes de que este test termine.   

  Si alguien tiene posibilidades de hacer esto es Bill Gates.  

  Para el esto supone un gasto de publicidad. Por favor envíen este mensaje a tanta gente como le sea posible.

 
    Tendrían que recibir por lo menos 10.000 euros.  

  No le ayudaríamos a enviar este mensaje si no tuviésemos algo para nosotros.   

  Como dije anteriormente, conozco la ley y esto es verdad.
 
    Intel y AOL están negociando una fusión por la cual serian la compañía más grande del mundo, y para estar seguros de seguir siendo el programa mas utilizado, Intel y AOL hacen un experimento con este test                    Mª. Ángeles Yáñez Moreno    
                Secretaría                     
                Sub. Gral. de la Oficina Presupuestaria  
               Paseo de la Castellana , 112, Despacho 320                   
               * 91 728 49 13 7 91 728 48 59

-------------------------------------------
Este correo ha sido enviado por el servicio webmail del Ministerio de Justicia

Final del rumor

Aquest és un hoax molt vell, que va recirculant de tant en tant,amb algunes variants, és clar. Aquesta última que m'han enviat porta una mena de reforç al principi, dient que qui ho envia no té constum d'enviar aquest tipus de missatge, però com que li envia una amiga advocada, doncs ha de ser veritat. Per tant ja tenim la primera pista: el rumor prové d'un amic d'un amic que nosaltres desconeixem. Ja podem començar a desconfiar.

Aquesta advocada que coneix la llei també pensa que nosaltres ho coneixem tot. AOL i INTEL són empreses de serveis d'internet, però no sé que hi pinten en aquest missatge, i tampoc no sé res de la seva fusió. I Pepsi i General Electric l'únic que tenen en comú és que comparteixen la mateixa empresa de publicitat. No sé de cap denúncia o litigi entre elles dues, " no hace mucho". Aquesta temporalitat....és la segona pista (quan és exactament "no hace mucho"?).

El missatge en si és per riure: Bill Gates està compartint la seva fortuna!!! ja ja ja ja ja ja ja. Però si no va compartir ni les fotos del seu casament!! I mai, mai, mai, ha fet un programa informàtic gratuït!!! Vaja, que li deu haver fet canviar de manera de ser?? Ah! Nooooo, que ara es dedica a repartir la seva fortuna! A més, segons la Wiki, Bill Gates ja no controla la seva empresa, s'ha passat a regentar una fundació. A través d'aquesta fundació, ha donat la meitat del seu patrimoni per lluitar contra malalties de tot el món....

A continuació una advertència: " si no haceis caso de este mensaje os arrepentireis". Segur.

Com que no tinc ni idea que és un "e-mail beta test" ho busco per internet i...resulta que és un virus.

AGGGG: Bill Gates està enviant missatges amb virus???? No pot ser!!! És clar que no pot ser: tot és mentida. 

La frase que va a continuació, no l'entenc de cap manera: "Microsoft os puede despistar si sois utilitarios de Microsoft Windows durante 2 semanas. " ein??


Tot el que va a continuació és la repetició, amb altres paraules, del que s'ha dit abans. A veure qui és el guapu que s'atreveix a trucar a la Mª. Ángeles Yáñez Moreno, per preguntar-li si ha enviat ella el correu o també ha estat víctima de l'engany i ara li ha quedat la seva adreça enganxada a l'hoax, i la coletilla del ministerio de justicia, igual: les propagacions dels rumors ja tenen això: que se li van afegint coses sense voler.

I el que no té despercidi són les quantitats que paguen per rebre, enviar o reenviar el correu.....és molt difícil fer càlculs així!! perque no paguen un número rodó d'euros?? Ah, clar!! en l'original deu estar en dòlars!!

En fin. Un altre per la col.lecció.

Aquest missatge l'he rebut:

- el dia 30 de novembre de 2010, encara que ja l'havia rebut fa anys, sense cap adreça disponible perque me'l van enviar expressament per aquest blog.

- el dia 3 de desembre de 2010, amb 42 adreces disponibles.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada