dissabte, 20 de novembre del 2010

HOAX: Virus maligne

Aquest ja és un clàssic. La persona que me'l va enviar adjuntava una nota desconfiant del missatge, però el reenviava, fent servir còpia oculta, per si de cas.

La veritat és que aquest rumor és de llibre, perque és fàcil verificar que tot és mentida, i cumpleix moltes característiques dels rumors o hoax.

Principi del rumor:

MUY IMPORTANTE Y URGENTE  


POR FAVOR, HAZ CIRCULAR ESTE AVISO A TUS AMISTADES, FAMILIA, CONTACTOS !!!

En los próximos días, debes estar atent@: No abras ningún mensaje con un archivo anexo llamado:  Actualizacion de Windows live,  independientemente de quien te lo envíe. Es un virus que quema todo el disco duro . Este virus vendrá de una persona conocida que te tenia en su lista de direcciones.. Es por eso que debes enviar este mensaje a todos tus contactos.

Si recibes el mensaje llamado:Actualizacion de Windows live , aunque sea enviado por un amigo, no lo abras y apaga tu maquina inmediatamente. Es el peor virus anunciado por CNN.   Ha sido clasificado por Microsoft como el virus mas destructivo que haya existido . Este virus fue descubierto ayer por la tarde por Mc Afee. Y no hay arreglo aun para esta clase de virus. Este virus destruye simplemente el Sector Zero del Disco Duro

RECUERDA: SI LO ENVIAS A ELLOS, NOS BENEFICIAS A TODOS


Fi del rumor.

En concret aquest anava signat per un capità de la Guàrdia Civil, amb adreça i número de telèfons. Si són verídics, potser es tracta d'alguna broma..no sé.

Per què és mentida?


Realment hi ha pocs virus que cremi el disc dur, i el sector Zero fa referència a la pista 0, que és per on es comença a llegir el disc dur, de manera física. Això és la nota de por o perillositat que fa que el rumor es propagui, que tingui una raó per passar de correu a correu.

L'atemporalitat: "ayer por la tarde" en internet, potser ahir, fa un mes, fa dos anys o en fa 20. McAffe és una empresa d'antivius per ordinadors. El no tenir data fa que el rumor no caduqui i assegura la seva pervivència en la xarxa de correu de tot el món. Si a mi m'ha arribat tres cops, quan li arribi a qui li interessi pot copiar totes les adreces que vindran amb ell.

Fàcilment comprovable: es pot mirar la pàgina de CNN per si aquest rumor es veritat, tal com hi diu. I la de Microsof també, ja que ho acaba d'anunciar. Però ni me molesto a buscar els links perque, clar, s'actualitzen a diari.
Demana que el reenviis a tots els contactes. 

Però us deixo aquest altre, per si us queda algun dubte: Actualització Windows Live




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada