dilluns, 8 de juliol de 2013

les llaunes de la mort

Inici Hoax_______________________________________________________


LAS LATAS DE LA MUERTE.

ALERTA PELIGRO
(compartido desde Tedi Kim)
El domingo fue una familia de picnic y llevaron latas de bebidas. Lunes, dos miembros de la familia fueron ingresados a cuidados intensivos en el hospital. Murieron el día miércoles. Resultados de la autopsia concluyó que fué LEPTOSPIROSIS. El virus se encontraba en la parte superior de las latas, las que fueron consumidas sin el uso de vasos ni tazas. Los resultados de las pruebas mostraron que las latas estaban contaminadas con orina seca de ratón. La orina contiene LEPTOSPIRA.
Recomendaciones: Lavar las latas antes de consumir directamente. Las latas son almacenadas en bodegas o galpones y se entregan directamente a las tiendas y supermercados sin lavarlas. Un estudio demostró que la parte superior de una lata contiene más gérmenes y bacterias que un baño público.
Amigos y amigas: Toma las precausiones del caso, comparte y difunde esta información. Tus amigos te lo agradeceran.-
Fi Hoax________________________________________________________


Analitzem-ho bé...Primer de tot ens parla de diumenge...ahir? el diumenge passat? diumenge que ve? fa 1 any?...quan!? No ho especifica
Després ens comenta que a la familia (quina familia, de on son?) van portar-los a l'hospital (quin hospital i de quina ciutat, quina provincia,... ?)
D'altra banda ens diu que es varen morir "el día miércoles" (???) bé, aixó fa que ens espantem...però si haguessin mort per això no hauria sortit a les noticies?....
Ens diuen que es moren de Leptospirosis...anem a veure què és. Buscant una mica per la World Wide Web trobem ràpidament que es tracta d'una malaltia bacteriana associada a animals salvatges i domèstics. És produïda per la leptospira, un bacteri. La leptospirosi és més freqüent en regions tropicals i zones humides. En climes temperats, com a Espanya,  afecta a aquelles persones que per la seva feina estan en permanent contacte amb animals, i molt especialment amb rates. El contagi es realitza principalment a través del pipi dels animals infectats. I anem al millor de tot (pel que fa al desmentiment de l'HOAX):

Els seus símptomes són febre, mal de cap, calfreds, dolor muscular, vòmits, diarrea, icterícia, anèmia i de vegades erupció cutània i tos seca. També pot comprometre el sistema nerviós, produir augment de la mida del fetge, melsa o ganglis limfàtics. Però tots aquests símptomes remeten amb l'adequat tractament antibiòtic. 
Vaja, que en principi ens podriem morir de leptospira igual que de la grip....

I per últim, el què ens acaba de rematar les sospites, demana que el reenviem, com tots els HOAX...

De fet, hem buscat i hem trobat que, com la majoria d'HOAX, té els seus antecessors:

A l'any 2000 circulava en portuguès:

Aviso aos consumidores de refrigerante em lata 

Toda vez que comprar uma lata de refrigerante, tome o cuidado de lavar a parte de cima com água corrente e sabão. Se não for possível, use canudo. 
Uma amiga da família morreu depois de beber uma soda em lata! 
Provavelmente ela não limpou a parte superior da lata antes de beber. A lata estava suja com urina de rato seca, que contem substancias toxicas e letais, inclusive leptospiras, provocadoras da leptospirose. 
Bebidas em lata e outros alimentos enlatados ficam guardados em armazéns que geralmente são infestados de roedores, e posteriormente são transportados para os pontos de vendas sem a devida limpeza. 
Por favor, encaminhe esta nota para as pessoas com quem você se preocupa. 
Complementando, uma pesquisa do Inmetro, confirmou que a tampa da latinha do refrigerante e mais poluída que um banheiro publico. 
Segundo essa pesquisa, a quantidade de vermes e bactérias era tão intenso que eles sugeriam que se lavasse a tampa da latinha com água e sabão. 

Dr.Fabio Lopes Olivares 
Setor de Citologia Vegetal 
Laboratório de Biologia Celular e Tecidual (LBCT) 
Centro de Biociências e Biotecnologia (CBB) 
Universidade Estadual do Norte Fluminense (UENF) 
Av. Alberto Lamego, 2000 - Horto 
28015-620 - Campos dos Goytacazes - Rio de Janeiro - BR

De la mateixa època és aquesta altra versió en espanyol:


Latas de bebida que matan 

Cada vez que compre una lata de bebida, tenga el cuidado de lavar la parte de arriba con agua corriente y jabón, si no es posible, use un paño. 
Una amiga de una familia murió después de beber una soda en lata. Probablemente, ella no limpió la parte superior de la alta antes de beber, y la lata estaba sucia con orina de ratón seca, que contiene substancias tóxicas y letales, inclusive leptospiras, provocadoras de la Leptospirose. 
Las bebidas en lata y otros alimentos enlatados, quedan guardados en bodegas que generalmente son INFECTADOS DE ROEDORES y posteriormente, son transportados para los negocios de venta sin la debida limpieza. 
Por favor, encamine la nota para las personas con quien usted se preocupa. 
Complementando, una pesquisa del Inmetro, confirmó que la tapa de la latita de la bebida es MÁS CONTAMINADA QUE UN BAÑO PÚBLICO. Según esta pesquisa, la cantidad de gérmenes y bacterias era tan intenso que ellos sugirieron que se lavase la tapa de la lata con agua y jabón". 

Dr. Fabio Lopes Olivares, Laboratorio de Biología Celular y Tejidual. 
Universidad Estatal, Río de Janeiro, Brasil.

Un altre Hoax amb el mateix:

Perdi a un gran amigo, Orlando, brillante abogado, papa de la modelo Daniela Sarahyba, en una situacion absurda. El tenia una casa y una lancha en Angra dos Reis. Al salir en la lancha con amigos, un domingo, llevo en el refrigerador del barco latas de cervezas y bebidas. Al dia seguinte, lunes, estaba internado en la UTI y muerto el miercoles.El era un atleta, adoraba la vida, y la vivia con intensidad. La autopsia decia que se trataba de una leptospirose fulminante contraida en una lata de cerveza que el habia tomado, sin vaso y sin bombilla, en el barco. El examen de las latas confirmo que estaban infectadas con orina de ratones, consecuentemente de leptospiras. 


Bé, només cal llegir un parell de pàgines (fàcil: www.google.es  , "leptospirosa" , cercar...i apa, a llegir)


Publicat per: Sònia

DIES QUE L'HE REBUT: - Facebook 8/07/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada