dimarts, 15 de gener de 2013

Hoax: La privacitat de Facebook


Ja fa mesos que pel Facebook van fent circular un hoax, segurament per desconeixement de les polítiques de privacitat. 

El missatge demana als amics que realitzin una sèrie d'accions per tal d'evitar que fotografies i comentaris siguin vistes per altres (amics d'amics d'amics d'amics.....).

Hi ha algunes varietats d'aquest text ja que la gent el va adaptant segons li convé.


Inici hoax--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Amb els recents canvis a Facebook, el "públic" ara pot veure les activitats a qualsevol mur. Això succeeix quan un amic nostre fa un "m'agrada" o un "comentari" en una publicació nostra. Automàticament, els seus amics també poden veure els nostres llocs. Lamentablement, no podem canviar aquesta configuració per nosaltres mateixos perquè Facebook l'ha configurat d'aquesta manera. Si us plau, posa el ratolí sobre el meu nom (sense punxar) i quan aparegui la meva finestra et situes sobre Amics (sense punxar) i vas fins a Configuració. Aquí punxes i desactives "Fotos" i "Comentaris i M'Agrada". Així el que jo faci no serà públic per desconeguts. Ara còpia i enganxa aquest text al teu mur i quan jo ho vegi publicat faré el mateix amb tu.



Final hoax ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Si feu això, poc després comprovareu que es torna a posar la configuració inicial. Facebook no està permetent que la informació es pugui veure públicament, i el que ens suggereix aquest hoax tampoc ho evitaria.

La única manera de controlar qui veu i qui no veu una publicació és mitjançant la privacitat del missatge o fotografia. Així, si només volem compartir una foto amb els amics, posem privacitat "amistats", i els comentaris només els veuran els nostres amics.

Facebook ho explica en la seva pàgina d'ajuda  "Recorda que els teus comentaris i el teu ús del botó 'M'agrada' són visibles només per a aquells que puguin veure la publicació original. Un amic teu que no pot veure la foto no veurà la història de la informació instantània sobre el teu comentari".






Publicat per: Sònia


1 comentari:

  1. Fantàstic!!! ja feia dies que li estava donant voltes a això.....

    ResponElimina