diumenge, 20 de març de 2011

HOAX: nena desapareguda a Besalú

El dia 3 d'aquest mes em van enviar el següent missatge falsejat, molt semblant al del nen desaparegut a Esplugues.

Asunto: NIÑA 13 AÑOS DESAPARECIDA EN BESALÚ
> 
>  POR FAVOR REENVIALA, NO TE TARDAS CASI NADA...!  GRACIAS. 
> 
> Pasa la foto a todo el mundo, nunca se sabe… Por favor, mira la foto, lee el mensaje de una madre desesperada y pasa la foto a todos tus contactos 
> 
> 
> Mí hija tiene 13 años, Jennifer Garcia Quintana, está desaparecida desde hace seis dias. Puede ocurrir que si todos pasan este mensaje, alguna persona  la reconocerá. Se han encontrado personas con este método. Internet circula por todo el mundo… Por favor, pasa este mensaje a todos tus contactos. Gracias a todos ustedes podré encontrar a mi niña. 
> 
> Les pido a todos, les suplico a todos, por favor pasa esta imagen a todas las personas posibles. Todavía no es tarde POR FAVOR, AYÚDAME. Sí tienes información, contacta con: 
>   
> 
>  e _olivobox@hotmail.com  
> 
> josegil911@hotmail.com  
> 
>   
> Solo hacen falta 2 minutos para hacer circular el mensaje. Si se tratase de tu hijo (a) harías lo imposible por obtener ayuda. 
> 


El missatge incorporava una foto d'una adolescent (que no he publicat) i estava firmat per dues persones de diferents institucions, una era l'Oficina de Turisme de Besalú.

És un hoax, però, curiosament, és un cas d'informació modificada; és com el joc del telèfon: al final el missatge arriba totalment canviat.

Perque no em vaig saber estar i vaig enviar un missatge als dos correus electrònics que hi figuren. El primer em va rebotar. El segon em va contestar.

Vaig establir un diàleg amb ell per correu electrònic i em va dir que era de Mèxic i que estava intentant ajudar al seu company de feina: la seva filla havia desaparegut. M'adjuntava el següent document:


Els noms són els mateixos, l'edat també, però ha desaparegut a Teotihuacan, i no a Besalú, i en el document hi ha també la data de desaparició, que no és "fa sis dies". 

Què opineu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada