divendres, 25 de març del 2011

HOAX de la radiació de la central de Fukushima

 És un hoax amb informació tersiversada sobre com s'escampa la radiació procedent de l'accident de la central nuclear de Fukushima que va passar després del tsunami provocat pel terratrèmol del dia 11 de març d'aquest any. Té quasi tots els ingredients bàsics dels hoax.



Inici de l'hoax -----------------------------------------------------------------------------------------
  

Luego de la explosión nuclear a las 16:30 del domingo y las dos de ayer en Fukushima Japón, todos debemos tener precaución . Si llueve hoy o en los próximos días, NO IR BAJO LA LLUVIA. Se debe utilizar un paraguas o impermeable, incluso si es sólo una llovizna. Esto porque especialistas de centrales nucleares han señalado que las partículas radiactivas pueden llegar a la atmósfera, estar en la capa de ozono extendiéndose en todo el mundo por la lluvia; lo que puede causar quemaduras, alopecia e incluso cáncer. Por favor, transmitir esta información. La Alerta Nuclear ya es 6 de 7, espacios aéreos cerrados en Japon, Francia declaro Alerta 6 de 7 por la movilizacion de los vientos, Alemania y Rusia declaran 5 de 7, No lo elimines, léelo es real pueden informarce en el noticiero CNN, NHW, BBC, 24H internacional, TVE .
 
 
Final de l'hoax -----------------------------------------------------------------------------------------


- No té data: "las 16:30 del domingo y las dos de ayer"

- Avisa d'un perill important per la salut: la radiació nuclear, cosa que sona, d'entrada, com a molt perillosa

- És una informació falsa: la radiació es pot escampar per tot el planeta, si. De fet és lògic que ho faci, perque en estar a l'aire lliure, s'escampa per l'atmosfera. Quan més s'escampa, menys dosis ens arribarà. El que és més fals que un duro sevillano és que es barregi amb aigua i pugui caure en forma de pluja. Les partícules radioactives no necessiten barrejar-se amb aigua per provocar efectes en els organismes. Aquestes partícules travessen tot tipus de material (llevat d'espeses capes de formigó) i per tant travessen els paraigües i els impermeables. La radiació no crema, ni tampoc provoca calvície (alopècia). Ningú no pot notar que està sent atravessat per partícules radioactives...o és que algú es crema quan li fan una radiografia??

L'alerta nuclear. Aquesta frase no té cap sentit. Els accidents nuclears es classifiquen en una escala internacional que va del 0 al 7. Txernòbil va ser de 7.  Però l'escala serveix per classificar accidents,  no situacions de risc en cada país. Per tant França, Alemania i Russia no poden declarar alertes. Ara bé, és cert que França, pel seu compte, va classificar l'accident del Japó en 6 sobre 7, cosa que les autoritats japoneses van desmentir. Al final la classificació per l'accident de Fukushima és de 4: accident amb conseqüències locals. Si les conseqüències de l'accident són locals.....no crec que arribin a Catalunya.

Més informació:

- Radiació, en la Wikipèdia
- Radiació ionitzant
- Efectes de la radiació
- Efectes de les armes nuclears
- Un blog amb informació falsa
- La pluja radioactiva
- Escala d'accidents nuclears
- No s'espera radiació en la península
- L'accident del Japó està classificat de 4
- Discussió sobre la classificació de l'accident

 DIES QUE L'HE REBUT: 

- 25 de març de 2011.

1 comentari:

  1. Com diu una amiga meva: i per què no donen paraigües i xubasqueros als japonesos? Seria una solució molt fàcil...!

    ResponElimina