diumenge, 6 de febrer del 2011

HOAX: La pandilla SANGRE



Inici del rumor----------------------------------------------------------------------------------


De: Direcció Economico-Financera - Hospital de Girona Dr. Josep True 


Enviat:  Atenció als VEHICLES AMB els llums apagats,


 SI US PLAU TINGUEU MOLT DE COMPTE!!


      Agents de la Policia i de la Guàrdia Civil que estan treballant en el programa 'DARE', ens han enviat el següent comunicat:
      Si vostè condueix de nit i veu un vehicle que no porti els llums encesos NO LI FACI CANVI DE LLUMS PER A AVISAR QUE ELS SEUS estan apagats!

Això és un "JOC DE INICIACIÓ" d'una Colla que es fa dir 'SANGRE' (banda llatina - romanesa).
     El joc consisteix en el següent:
El nou aspirant a ser membre d'aquesta Colla, ha de conduir el seu vehicle amb les llums apagades i el primer vehicle que li faci canvi de llums per avisar que tenen les llums apagades es converteix en "el seu objectiu " 
     El proper pas és donar la volta i perseguir al vehicle que li va fer el canvi de llums per avisar que les seves estaven apagades, i AGREDIR, TREURE DE LA CARRETERA FINS I TOT MATAR A TOTS ELS OCUPANTS SI HI HA RESISTÈNCIA, per poder ser acceptats en la Colla .
     La policia està en alerta perquè, suposadament, aquest proper cap de setmana serà un cap de setmana de "Iniciació d'aquesta Colla", així és que s'espera que els individus que volen pertànyer a aquesta Colla caminaran circulant amb les llums dels seus vehicles apagades buscant qui els avisi d'aquesta situació mitjançant un canvi de llums.

Si us plau comunica això als teus familiars i amics perquè procedeixin amb molta precaució.




NO LI FEU CANVI DE LLUMS A CAP VEHICLE QUE ESTIGUI CIRCULANT AMB ELS LLUMS Apagats i Truca ràpidament A TRÀNSIT AL 062  o a  EMERGÈNCIES AL 112  PER QUE PUGUIN SER DETINGUTS I NO POSIN EN PERILL A ALTRES PERSONES.



RETRANSMET AQUEST MISSATGE ALS AMICS I CONEGUTS !!!

Final del rumor----------------------------------------------------------------------------------


Aquest hoax és bastant vell, i prové d'Estats Units. Va sorgir com a llegenda urbana en 1993, i es va materialitzar en correu electrònic en cadena, al 2005. En 1998 van fer una películ.la basada en aquesta llegenda.

En aquesta pàgina web s'explica tot molt bé: http://www.vsantivirus.com/hoax-cambio-de-luces.htm

De totes maneres, en una setmana l'he rebut dos cops, i fa anys ja l'havia rebut però en castellà, de manera que algú l'ha traduït per fer-lo més veraç en el nostre país.

 A l'assumpte del missatge que m'han enviat indicava "COMUNICAT DE LA POLICIA", però més avall sembrava que venia de l'Hospital Josep Trueta de Girona, que és molt aprop d'aquí, i a més, és una institució seriosa i amb credibilitat. Hauran fet servir aquest hospital per fer més creïble el rumor? o senzillament algú de l'hospital s'ha cregut la trola i va actuar de bona fe, enviant des de la feina un hoax a tots els seus coneguts?

La pista definitiva és la frase: La policia està en alerta perquè, suposadament, aquest proper cap de setmana serà un cap de setmana de "Iniciació d'aquesta Colla". 


La superpista definitiva és RETRANSMET AQUEST MISSATGE ALS AMICS I CONEGUTS !!!

REBUT ELS DIES:


- 30 de gener de 2011 -  amb còpia oculta. El text del missatge és també un enllaç a aquesta adreça: http://es.mc259.mail.yahoo.com/mc/compose?to=dirhospital.girona.ics@gencat.cat. És una pàgina de Yahoo.


6 de febrer de 2011- amb 25 adreces de correu disponibles. Tot el text del missatge és un enllaç a aquesta adreça: dirhospital.girona.ics@gencat.cat. Error també? o mala fe?.  És possible que l'adreça sigui correcta: en la pàgina de l'Hospital n'hi ha algunes de molt semblants: aqui


- 14 de febrer de 2011 - Pel correu de la feina.  Algú del departament de Benestar de la Generalitat l'ha enviat amb el seu logo oficial. Això ho fa una mica més creïble. Però el text és el mateix. És un hoax, és mentida.


- 24 de febrer de 2011. Amb aquesta adventència:



Subject: FW: RV: MOSSOS ESQUADRA - MOLT IMPORTANT!!

Date: Tue, 22 Feb 2011 19:02:25 +0000

Aquest correu l'ha enviat un mosso d'esquadra, per tant entenem que és cert i val la pena llegir-lo 


Amb només una adreça disponible i firmat per una noia del Baix Empordà.


8 comentaris:

  1. M'han reenviat aquest mail també.
    Gràcies al teu article he pogut descobrir la maquinació.

    Gràcies doncs!

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu per haver comentat. M'alegro que t'hagi servit.

    ResponElimina
  3. També l'he rebut. Sabia que era un hoax perquè l'havia vist feia anys en castellà, però m'ha sorprès veure que l'han traduït i tot. Com s'ho curren xDD

    ResponElimina
  4. S'ho 'curren' perquè les màfies d'internet compren llistes d'adreces de correu actualitzades i vàlides.

    ResponElimina
  5. També l'he rebut i ja m'he pensat que era un hoax, em sonava haver-lo rebut feia temps. A mi em ve del departament de Benestar Social i Família.

    ResponElimina
  6. es un hoax encara que he de reconeixer que a segut el millor, dels hoax que man pasat mai, despres del estafador del mobil, que va ser molt bo be aquest XDD

    ResponElimina
  7. a mi aquest Hoax em dona un mal rotllo!

    ResponElimina