dimecres, 4 de desembre del 2013

Defensa liquida el organismo de Cria Caballar de las Fuerzas Armadas


Vaig veure publicada en el FB, aquesta notícia amb molta pinta d'hoax, més que res perque transpúa mal rotllo. Em ve al cap que ha de ser un periodista-animalista qui ha redactat la notícia. O algú que no l'ha entès.

Diu així:

Web original

Per la redacció de la notícia, com deia, no me la podia creure del tot....La paraula "desechados" sona molt malament: sembla que diguin que els cavalls estaven tan malament que no els volien. Després diu que "el resto (han sido desechados) por problemas detectados", posant dins del mateix sac cavalls que són vells, o que van coixos o que tenen "problemas de manejo". Fa l'efecte que hi ha un munt de cavalls tarats que es volen treure de sobre, però si un es fixa bé, veu que hi ha 6 cavalls i sis classes de tares, per tant, hi ha un cavall per a cada tara.

I el que no entenc és quan diu que "los precios de salida son muy bajos según el mercado". Algú em pot dir quan costa un cavall vell? i un cavall coix? i un cavall amb problemes de maneig?? Ningú els voldrà ni regalats!!! Per molt campions que hagin estat!!!

Per tant, hi ha alguna cosa que no quadra.

Els  comentaris a l'article, tant en la web com en el fb, s'encaminaven ja a maleir i insultar a l'exèrcit. La minoria, apreciaven l'origen dels cavalls i el seu valor.

Primer he buscat al Google si existien aquestes subastes de cavalls. He trobat alguns blogs que repetien la notícia de la foto i un que en parlava de les subastes com a cosa habitual, com un acte que es repeteix de tant en tant, i al qual ell assistia i comprava alguns exemplars que li havien donat bons resultats!!!

Per que clar, un cavall diagnosticat de "problema de manejo" pot ser que, en mans d'un altre propietari sigui una joia. Un cavall vellet, potser serà interessant per fer companyia a un altre de jove que estigui sol. Un cavall que no pot ser usat en la inseminació artificial potser pot inseminar per la manera tradicional i natural. Un cavall baixet potser va bé a un noiet o una dona baixeta.

La segona recerca ha estat per veure si ja havien fet subastes abans i si els diaris l'havien publicitat. N'he trobat una.

Llavors he buscat l'Organismo Autónomo de Cría Caballar de las Fuerzas Armadas, y tenen una web bastant complerta on s'explica la seva història, el que fan, on tenen els centres, els convenis amb associacions i universitats, el tema dels gossos i, evidentment, les subastes que han fet i faran.

I allà expliquen, en l'apartat d'història, que:

El Real Decreto 701/2013, de 20 de septiembre, de racionalización del sector público, procede a extinguir  el Organismo Autónomo de Cría Caballar de las Fuerzas Armadas, cuyo Estatuto se aprobó por Real Decreto 1664/2008 de 17 de octubre. Todas las funciones y competencias de este Organismo Autónomo serán asumidas, a partir del 01 de enero de 2014, por la Secretaría General Técnica del Ministerio de Defensa. 

Com recull aquesta altre notícia. Per tant, no és que "liquidin" res, és que ho traspassen a la Secretaria aquesta. I sembla que la Secretaría assumeix tot l'entrallat de l'assumpte.


Publicat per Reina vermella

DIES QUE L'HE VIST: 4 de desembre de 2013 a FB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada