divendres, 30 de novembre del 2012

En facebook i WhasApp també es creen mentides

Exemple d'hoax que es pot trobar, cada vegada més, a facebook i a altres xarxes socials. Es transmeten de forma viral i tothom dóna per suposat que és veritat (quan fb anuncia ben clar a la seva pàgina principal que el servei és gratis i sempre ho serà). I el que més em fascina és que la gent és pensa que copiant i enganxant hi ha prou per "salvar-se"!!

Abans d'ahir mateix una fallada en el servidor del WhasApp va fer crear un altre hoax viral dient que el servei es tornaria de pagament si no reenviaves un missatge igual de ridícul que aquest que us presento....

Aquest hoax l'he vist publicat a fb avui.

Inici de l'hoax -----------------------------------------------------------------------------------------

 Ya es oficial. Salió en las noticias. FACEBOOK acaba de publicar su precio de adhesión $ 9,99 por el servicio Gold Member que mantiene tu privacidad tal como esta, pero si pegas esto en tu muro será GRATIS. De lo contrario, mañana saldrán todas las publicaciones como publicas. Incluso aquellos mensajes que hayas eliminado, o las fotos que no autorizaste. Nada me costo copiar y pegar.

Final de l'hoax -----------------------------------------------------------------------------------------

En realitat, el que va sortir en les notícies és una altre cosa:

Facebook prueba un servicio de pago para destacar las publicaciones de los usuarios

Veure notícia

Una mica diferent, no??

Per altre part, hi ha hoax més subtils, que em criden molt l'atenció, a fb, però que seran més difícils de desmontar. En parlarem en una altre ocasió.


1 comentari:

  1. M'encanten els HOAX, i desmuntar-los encara més! Ens podríem dedicar a això!!!?? Tu què creus?

    ResponElimina