dijous, 28 d’abril del 2011

HOAX matança de dofins calderons

Deixant de banda que hom estigui a favor o en contra, la matança anual dels caps d'olla negres d'aleta llarga (Globicephala melas) forma part de la cultura i tradició de les illes Fèroe, a l'igual que abans era tradició matar el porc en les cases.

D'aquesta tradició, els únics que es poden queixar ben fort són les persones vegetarianes. La resta d'homes i dones hem de callar: cada dia es maten animals en iguals o pitjors condicions en els escorxadors. Dins els animals hi ha sang, i qualsevol matança és "sangrienta" (a no ser que els enverinis, cosa que impediria que te'ls poguessis menjar, per tant, és absurd)

Aquest animal, anomenat també balena pilot, o, en castellà "calderón", pertany a la familia dels dofins, de la que també són representants les orques.

El cap d'olla negre és una espècie que viu a tots els mars, excepte en el Pacífic nord. En el Mediterrani hi ha algunes poblacions al voltant de les Balears, a la costa de València i al Mar d'Alboran. L'espècie no està catalogada, ni molt menys, en perill d'extinció.

Precisament gràcies a aquesta cacera anual que practiquen els habitants de les Fèroe, el cap d'olla negre és una espècie molt ben estudiada. La cacera no té res a veure amb ritus de pas d'adolescent a adult, ni res d'això.

El programa Thalassa li va dedicar un reportatge que podeu lleguir aqui: http://media.causes.com/ribbon/504722. Entre d'altres informacions interessants, diu el següent:
 "Avui aquesta caça, motiu de polèmica durant anys i criticada per molts, està sotmesa a una estricta regulació. La biòloga del Departament de Zoologia de les Fèroe, Doreta Bloch, defensa aquesta postura: Tenim una regla segons la qual hi ha un màxim de captures, que és de 2.500 balenes d'any. Això equival a la meitat de la producció total agrícola de carn bovina i d'ovelles, i és una quarta part del consum de carn d'aquí. Té, per tant, major importància que la que es podria pensar, i fixi's que, a més, és carn gratuïta. S'han criat en aquesta tradició"
Val a dir que 2500 caps d'olla equivalen al 0,3% de la població mundial d'aquesta espècie, segons la wiquipedia.

Un cop ens hem informat, anem a veure quines mentides ens explica aquest hoax

------------------Inici del rumor ------------------------------------------------------------------------------



Asunto: Fw: VERGUENZA MUNDIAL...¡¡¡¡REENVIALOOOOOOOOOO¡¡¡
Para:
Fecha: domingo, 24 de abril, 2011 02:51

DINAMARCA UNA VERGÜENZA!! 



La mar se tiñe de rojo, pero no se debe a un efecto climático de la naturaleza.





Se debe a la crueldad con la que los seres humanos (ser civilizado) matan centenares de los famosos e inteligentísimos
Delfines calderones




Todo esto sucede año tras año en la isla Feroe en Dinamarca, en esta masacre participan principalmente jóvenes
Porque???....
Para demostrar que estos mismos jóvenes ya han llegado a una edad adulta y mostrar su  "madurez"




A esta celebración regularmente nadie falta por no perderse “la diversión”.
Todos participan de una manera u otra, matando o viendo la crueldad “apoyándola como espectador”.






Cabe mencionar que el delfín calderon, como casi todas las otras especies de delfines, se acerca al hombre únicamente para interactuar y jugar con él como gesto de amistad.



Asi jugamos los seres humanos: todo lo terminamos echando a perder ya sea violentamente o destructivamente
Hasta lo mas insano que nos permite la naturaleza.


Ellos no mueren al instante, son penetrados una y otra ves con filosos ganchos,en esos momentos el delfín produce sonidos tan parecidos a los un bebe llorando!!!!!!....


Pero sufre y no hay compasión hasta que este dócil ser se desangra lentamente y sufre por 
tremendas heridas hasta batirse y morirse en su propia sangre.


Finalmente estos "héroes" de la isla, ahora ya son adultos "razonables" hechos y derechos, ya han demostrado su "madurez"!!!!



Ya basta!!!!!!!.......
Recirculemos este correo hasta que llegue a alguna asociación protectora de animales, no lo miremos solamente
Eso nos convierte en cómplices ESPECTADORES.




---------------Final del rumor ----------------------------------------------------------------------------------

L'enllaç porta a una pàgina web on es denuncia el fet, i hi ha el següent video: (Nota: si estàs molt allunyat de la Natura - és a dir, si et consideres una persona "sensible" - no miris el video. En el video surten les mateixes fotos anteriors, a més d'algunes altres escenes de la caçera)




Més coses a tenir en compte:

- Les Illes Fèroe es van independitzar de Dinamarca al 1948: http://ca.wikipedia.org/wiki/Illes_F%C3%A8roe

- En la cacera intervé tota la població: uns van a buscar les balenes, els altres les porten a la platja, uns altres les maten, altres les netegen, etc. Després es mesuren i pesen i es reparteix la carn entre tots. Això em fa pensar en un art de pesca que es practicava a la platja del Port de la Selva: http://mardamunt.blogspot.com/2009/12/lart-gros-del-port-de-la-selva.html

- Nosaltres normalment i per ara, no mengem carn d'aquest animal. En canvi si mengem bacallà, que també es pesca en les Fèroe, entre d'altres llocs. El bacallà si està actualment considerat espècie en perill d'extinció: acg.cat/system/files/pdf/50_anys_Bacalla_27_gener_2010.pdf .També ho està considerada la tonyina vermella: http://cbalears.eu/imprimirInforme.php?cod=1642 . Tots dos a causa de la sobrepesca.

- La pesca de les tonyines que ara hi ha a les llaunes és molt semblant a aquesta pesca de caps d'olla. A més és interessant saber què mengem quan ens pensem que mengem tonyina (encara que això és un altre tema)
 http://www.terra.org/mayor-conciencia-con-el-atun-en-lata_2504.html
http://fis.com/fis/worldnews/worldnews.asp?monthyear=&day=28&id=42313&l=s&special=&ndb=1%20target=

Si teniu alguna cosa a dir, no dubteu de fer comentaris!!!


Publicat per: Reina Vermella


 DIES QUE L'HE REBUT:

 - 28 d'abril de 2011, amb 26 adreces disponibles.
- 13 de febrer de 2012. Dirigit només a mi.

2 comentaris:

  1. Mira reina:el primer hoax que trobem per aquí és el teu.Suposo que et fas dir la Reina Roja perquè tens ganes d'anar sempre a la contra,ser diferent a la resta,cercar originalitat,etc.Però,atenta:1)No hi ha res més conservador que equiparar "autonomia" a "independència",Llegeix bé l'article de Wikipèdia,perquè vas mal informada i desinformes.2)El ritus cruel i antinatural és un ritus de pas a l'edat adulta i masculina,amanerat i degenerat;t'aconsello que preguntis a associacions animalistes i de defensa de la Natura,on és un cas àmpliament conegut.3)Et contradius,noia,sobretot amb les mateixes imatges i les comparacions amb altres formes de matances:reconeixes que és real!No pots negar l'evidència!! On és l'enganyifa?...El hoax ets tu mateixa!! 4)Et recomanaria que t'informessis a través de mitjans més seriosos,revistes rigoroses,associacions pertinents.Cal tenir més coneixements i,sobretot,ben formats,perquè,d'altra manera,pots caure en la gran xarxa de les... 5)FAL.LÀCIES:sí,els "i els altres més!"i "després se'ls mengen" i "no estan en perill d'extinció" i "recorden un art de pesca del Port de la Selva"(!!!) són collonades banals i mediocres que,en cap cas,justifiquen l'espectacle "recreatiu" de sang i cruesa,del tot indigne i impropi d'un ésser que s'anomena racional.I no té res a veure amb si hom és vegetarià o no...tot i que,com a vegetarià que sóc,reconec que,en aquest tema,tinc la consciència ben tranquil.la.La mateixa tranquil.litat que a tu et fa dir:"deixant de banda que hom estigui a favor o en contra".Ôstia,quina manera de començar!! Tu creus que una persona amb un mínim d'entitat pot estar a favor d'aquest (i altres) espectacles?? De veritat que aquesta barbaritat la podem sotmetre a cap opinió o judici moral?? De vegades em pregunto si la humanitat ha evolucionat gaire envers el tracte amb la Natura,el Planeta i la Vida en general...Si ningú amb dos dits de front no pot justificar l'Hol.locaust nazi,com pretenem justificar aquestes massacres de mamífers superiors?? I n'estic fins als nassos de parlar de "cultura popular" com a sac on s'hi pot encabir tot!! Els civilitzats romans feien lluitar gladiadors ,els francesos de la llibertat i la fraternitat tallaven colls,i,tornant al present,en moltes localitats alemanyes durant el nazisme, homes i dones anònims (o no tant!) anaven a caçar jueus en llur temps "lliure".Haver de menjar carn(si és que n'hem de menjar o n'hem de menjar tanta,aquest és un altre gran tema) no implica cometre atrocitats com AQUESTA.Per això,tota la comèdia de les "arts de pesca" és una ximpleria que no s'aguanta per enlloc.Saps,en el fons(i en la superfície) què és el que aconsegueixes,tu? Doncs donar la raó al vell lema bíblic i monoteista: "Déu va crear la Terra,animals i plantes perquè l'Home en gaudís com a amo i senyor".I aquest és l'origen de totes les barbaritats,mals i incongruències que ha comès la humanitat...i dels sistemes polítics,socials,econòmics i culturals que patim.

    ResponElimina
  2. Hola Crimdepensa
    Gràcies per comentar i expressar la teva opinió.
    En cap cas he dit en aquest escrit si estic a favor o en contra d'aquesta matança. No cal que suposis tant. Aquest és un blog d´hoax i com he deixat clar al començament, no em posiciono en contra ni a favor de la matança de calderons. Només dic que, tal i com jo el vagi rebre, és un hoax.
    M'agradaria que donessis una ullada al dels ous de les tortugues, també. M'encantaria llegir el teu punt de vista.

    ResponElimina