divendres, 22 d’abril del 2011

HOAX dels ous en el parabrises

Un vell hoax que torna







-------------------------------------Inici del rumor -------------------------------


Assumpte: Alerta al conduir de nit (19/03/2011)




Per si les mosques...és bo saber-ho!!!!

Si ets dels que condueixes de nit pels motius que sigui ... i et llencen un ou al parabrisa del cotxe ...
 
   * Mantingues la calma.
   * No posis a funcionar el neteja parabrises.
   * Mai li tiris aigua.
   * Accelera i marxa d'aquest lloc, sense pressa però sense pausa.
   * I no et paris fins a arribar a una gasolinera o a un lloc concorregut de gent.
 
Explicació: Aquesta és la nova modalitat que han inventat els lladres (i s'està escampant per tot el món).
L'ou i l'aigua en unir-se formen una substància viscosa i blanca com la llet, la qual t'impedirà veure per on vas, bloquejant la teva visió en gairebé un 90%, obligant a parar immediatament i d'aquesta manera seràs una víctima més d'aquestes bandes. Donant-te per content si només et roben ... ja que en molts dels casos han arribat a ser bastant violents ...
NO T'HO QUEDIS ... Comparteix-lo amb els teus FAMILIARS I AMICS. La vida s'està posant MOLT dura i no estem exempts d'aquestes agressions ..


---------------------------------Final del rumor -------------------------------------------------

Aquest hoax és bastant vell, i ja l'havia rebut en castellà.  Algú li ha posat la data últimament, el 19 de març passat. Això és una bona idea, datar els hoax: la majoria de la gent el reenviarà sense canviar la data, i quan ja porti un temps, potser fa sospitar a algú que, de ser veritat, ja ho hauria d'haver sentit per la tele o la ràdio.

El curiós és que en el assumpte posa "alerta al conduir de nit". De nit o de dia, segons l'hoax un ou amb aigua es torna viscós com la llet....ho heu provat? No és veritat. Només seria veritat si el parabrises estigués molt i molt calent i l'ou comencés a quallar a sobre. Llavors potser si impedeix la visió.

A més, des que vols parar, a quan pares realment, potser hi ha un bon tros (si teniu nens ja sabeu que entre que el nen anuncia "pipi" i trobar un lloc per parar, el més probable és que se'l faci a sobre). I llavors, els lladres venen tot darrera teu, esperant a que paris??? Segurament hi ha mètodes més fàcils per robar, com trencar els vidres, directament.

Res, una llegenda urbana. Es veu sobretot al final, on demana que el comparteixis.

De totes maneres, cal veure també el video que fa fer antena 3, per recullir aquesta "notícia" dels ous. Penso que els d'antena 3 es van creure l'hoax, i ho van editar en forma de notícia recreant les situacions, perque si no és un clar exemple d'engany a l'audiència: si us hi fixeu en el video, quan llencen els ous al parabrises i comença a funcionar, en un moment està tot net. Però en la imatge següent, es veu un parabrises tot tacat d'ou o alguna altre substància llefiscosa.


Más vídeos en Antena3


DIES QUE L'HE REBUT:
- El 19 d'abril de 2011. Amb 96 adreces disponibles

- el 17 d'agost de 2011. Amb 6 adreces i una signatura amb adreça i telèfon.

- el 15 de novembre de 2011. Aquesta vegada "maquillat" amb els logos del Departament de Benestar Social i el Servei Català de Trànsit.

4 comentaris:

  1. L'acabo de rebre per email i veig que ja es un hoax vell.
    Gracies per aquest blog!

    ResponElimina
  2. l'acabo de rebre per whatsapp... Així que això és més vell que Matusalem pel que sembla

    ResponElimina
  3. Octubre de 2015 torna a circular per les comarques gironines

    ResponElimina
    Respostes
    1. I, sí, el reportatge d'Antena3 media és un muntatge de video, per tant un intent d'enganyar a l'audiència i relacionar antena3 amb qui vetlla per tu. Algú que l'atraquen després es deixa entrevistar per la TV "per avisar a la població", això en quin pais?? Aquests programes viuen d'aquest perfil; ni els lladres tiren ous, ni punxen rodes esperant, senzillament aprofiten l'ocasió.

      Elimina